2009 Malî Yılı Merkezi Yönetim Bütçe
Kanunu Tasarısı İle 2007 Malî Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu
Tasarısı’nın Plan Ve Bütçe
Komisyonu Görüşme
Tutanakları
11.11.2008
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 11.12
BAŞKAN: Sait AÇBA (Afyonkarahisar)
BAŞKAN VEKİLİ : Mehmet Altan KARAPAŞAOĞLU (Bursa)
SÖZCÜ: Hasan Fehmi KİNAY (Kütahya)
KÂTİP: Süreyya Sadi BİLGİÇ (Isparta)
BAŞKAN – Sayın Badak, buyurun.
SADIK BADAK (Antalya) – Teşekkür ederim.
Sayın Başkan, Sayın Bakanım, değerli bürokratlar, Plan ve Bütçe Komisyonunun değerli üyeleri, sayın basın mensupları; saygıyla selamlıyorum.
Efendim, muhalefet, görevi gereği, bardağın genellikle boş tarafını görüyor.
BAŞKAN – Sayın Badak, soru soracaksınız değil mi? Konuşmaları tamamladık da onun için.
SADIK BADAK (Devamla) – Efendim, müsaade ederseniz sorumu soracağım. Fakat, bardağın dolu tarafını da bir göstermemiz lazım. Ben kendi şehrimden bir örnek vermek suretiyle hemen soruma geçeceğim.
2003 yılında Antalya’da tüketilen enerji 3.329.399.000 kilovat saat. 2007 yılında 5.124.583.000 kilovat saat. Bu yıl bunun 6 milyar kilovat saate ulaşacağı… Neredeyse yüzde 100 artış. Bu, Enerji Bakanlığının bizim bölgemizde yaptığı iyileştirmeler sayesinde karşılanabilmiştir. Yılda üst üste yüzde 15’in üzerinde bir tüketim artışı var. Ben bu sebeple Sayın Bakan başta olmak üzere, bizim bölgemizde yaptığı bu son derece zor operasyon sebebiyle bütün kadrolarına teşekkür ediyorum.
Turizm, biliyorsunuz, hassas bir sektör. Önceki yıl yaşadık ama bu yıl bir sıkıntı yaşamadık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum, gelecek yıl da aynı şekilde yaşarız.
Efendim, sorum taş ocaklarıyla ilgili. Maden Kanunu’ndaki değişiklikten sonra özellikle inşaat malzemesi üretiminde mıcır ve agrega üretiminde bizim bölgemizde önemli bir artış meydana geldi. 2004 yılından sonra 53 yeni ruhsat verilmiş ve bunlar çalışıyorlar. Bizim dileğimiz, Maden Kanunu’nda bir değişiklik yapılmak suretiyle agreganın diğer madenlerden ayrılması.
Ve ikinci bir talebimiz: Bu mümkün müdür? Bazı illerde, belki her ilde gerek yok ama Antalya, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa gibi illerde taş ocakları için ayrı organize sanayi bölgelerinin dağların arkasında kurulması. Yönetmelikte bu yönde bir değişiklik yapılabilir mi ve bu yönetmelik hızlandırılabilir mi?
Teşekkür ederim.